E TWİNNİNG SIFIR ATIK KAHRAMANLARI PROJESİ

ZERO WASTE HEROES (SIFIR ATIK KAHRAMANLARI) PROJESİ

Okulumuz İngilizce öğretmeni Songül TAKOĞLU,  e Twinning projesine dahil olan öğrencileriyle birlikte Litvanya, Yunanistan, Ürdün, Romanya ortaklı 'Sıfır Atık Kahramanları ‘adlı projeyi yürütmeye başladı.

Projede 7 Türk,1Litvanyalı,1 Yunanlı,1 Ürdünlü, 1 Romanyalı ortak bulunuyor. Bu projeyle öğrenciler farklı kültürler tanıyacak, yabancı dilde iletişim kuracak ve sıfır atık odaklı etkinlikler yaparak hem eğlenecek hem de çevreye katkıda bulunacak. Öğrencilerin çevre farkındalığının artması, atığın nedenleri ve sonuçlarını keşfederek bununla nasıl baş edeceklerini öğrenmeleri ve çevreyi korumak için bilinçlenmeleri amaçlanıyor. Ayrıca okulumuz öğrencileri geri dönüştürülmüş malzemelerden yaptıkları, kedi kulübelerinde yemek artıklarıyla hayvan besleyerek sorumlu ve merhametli olmayı öğrenecekler. Böylece doğayı güzelleştirmekle kalmayacaklar, aynı zamanda yerli ve yabancı ortak okullarla iletişim kurarak sosyal, kültürel ve dil becererilerini de geliştirerek dünyaya evrensel bir mesaj gönderecekler.

23-01-2024

Yayın: 23.01.2024 - Güncelleme: 24.01.2024 13:50 - Görüntülenme: 185